Pravni engleski za pravne profesionalce

Tečaj pravnog engleskog s naglaskom na hrvatsko, europsko i međunarodno pravo, krojen prema potrebama polaznika. Tijekom tečaja obratit ćemo pažnju i na učestale gramatičke pogreške u vremenima, pasivu, kondicionalnim rečenicama i sl. Također ćemo vježbati pregovore, sastanke, prezentacije, telefonske razgovore i poslovnu korespondenciju.

Tečaj pravnog engleskog vodi profesorica engleskog jezika s 20 godina iskustva u nastavi koja je tečaj pravnog engleskog pohađala u Londonu te tamo i položila međunarodno priznati Cambridge ispit pravnog engleskog (ILEC-International Legal English Certificate). Posjeduje i certifikat od Trinity College London za međunarodnog predavača poslovnog engleskog (Certificate in International Business English Training).
Profesorica engleskog je i magistrica prava.  Učite pravni engleski od profesora koji poznaju pravo i koji će razumjeti razliku između specifičnih pravnih termina poput odbaciti i odbiti tužbu!

Kvalifikacije profesorice 

ILEC

Preporuke

“Kod profesorice Lekić pohađala sam satove poslovnog engleskog u razdoblju od 2 godine te sam u navedenom periodu stekla nova znanja i značajno unaprijedila svoje komunikacijske vještine. Profesorica Lekić se trudi odabrati teme i materijale koji su korisni svim polaznicima, te iste prezentirati na kvalitetan način kroz razne interaktivne zadatke, igre, prezentacije i slično. Ono što je važno, gradivo se redovito ponavlja kroz vježbe što je vrlo korisno. Budući da se radi o malim grupama, svi polaznici aktivno i podjednako sudjeluju u nastavi, a prednost malih grupa je i u tome što se profesorica može bolje posveti svakom pojedincu i odgovoriti na sva njegova pitanja. Svima koji žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine i steći nova znanja iskreno preporučujem školu Legis i profesoricu Lekić! ”
Odvjetnica Vlatka Klišanin

“Moje iskrene preporuke teacher Tatjani Lekić! Bila sam prava sretnica jer sam slučajno putem web-a saznala za školu stranih jezika Legis. Teacher Tatjana ima fenomenalne vještine prenošenja znanja i izvrsne socijalne vještine. Svaki održani sat bio je zanimljiv, zabavan i drugačiji, i najvažnije, dogodio se vidni napredak mog engleskog. Teacher Tatjana hvala od srca na trudu!”
Kristina Rakuša, Odvjetnički ured Rakuša, (pravni engleski)

“Sjajna profesorica! O tome najbolje govore naši rezultati. U razdoblju od 2,5 godine kod nje sam pripremala i položila 2 Cambridge certifikata, a položili su ih i SVI ostali polaznici grupe! Nastava se odvija po programu ali i prilagođava potrebama polaznika. Uvijek nas iznenadi nečim novim. Na satu se obrađuju suvremene teme i jezični izrazi, ponavlja gramatika, puno se razgovara, vježba, i koriste zanimljive memorijske tehnike. Hvala joj na kvalitetnoj poduci, a svima koji žele poboljšati razinu svog engleskog, toplo ju preporučam!”
Indira Botica, Pastir d.o.o. (poslovni engleski)

“Pohađala sam BEC Higher tečaj kod profesorice Tatjane i tečaj je nadmašio sva moja očekivanja! Svaki sat je osmišljen tako da aktivira polaznike i probudi dodatni interes za materijom 🙂 BEC Higher Cambridge je naravno položen i sad imam međunarodno priznati certifikat za cijeli život 🙂 Topla preporuka svima koji traže tečaj pripreme za Cambridge certificate.”
Ivana Sentić, Marketing Expert (poslovni engleski)

“Profesorica Tatjana Lekić mi je znatno olakšala pripremu za BEC Higher certifikat zato što inzistira na tipu zadataka koji se najčešće pojavljuje na ispitu. Velika prednost je i način učenja vokabulara i fraza kroz posebno osmišljene igre. Osim toga, na kraju svakog predavanja profesorica stavlja sažetak na web stranicu što je dobro za ponavljanje i eventualnu nadoknadu propuštenog sata.
Pripremni tečaj za BEC Higher kod profesorice Tatjane Lekić bih preporučio prije svega zbog njene stručnosti te načina učenja koji podrazumijeva rad u maloj grupi i mogućnost brzih konzultacija putem maila ili chata.”
Toni Marinović, AutoZubak d.o.o. (poslovni engleski)

“Odvjetnici i vježbenici Odvjetničkog zbora Sisak pohađali su u razdoblju od 07. siječnja 2013.g. do 10. lipnja 2013.g. tečaj pravnog engleskog koji je vodila prof. Tatjana Lekić.
Grupu je činilo 6 ljudi i mogu reći da su svi bili oduševljeni s koliko nas je entuzijazma i domišljatosti Tatjana uspjela naučiti konstrukcije i riječi pravnog engleskog ( čak i nešto nama svima ne tako drage gramatike ), te nam zaista pomoći da poboljšamo konverzaciju i razumijevanje pravnih tekstova i ugovora na engleskom.
Bitnim smatram i napomenuti kako su prije svega voljom Predsjednika Odvjetničkog zbora Sisak, Odvjetnika Dragana Crnković, kao i članova Izvršnog odbora nađena sredstva da se ovaj tečaj jednim dijelom sufinancira od strane Zbora, kao i da nam se na raspolaganje stave prostorije Zbora Sisak.
Iskreno preporučam i ostalim kolegama odvjetnicima i odvjetničkim vježbenicima da odvoje vrijeme za ovaj tečaj ( kao i Predsjednicima zborova da iznađu mogućnost i ulože u budućnost i obrazovanje svojih članova kroz sufinanciranje ) jer će pod budnim okom prof. Tatjane Lekić zaista u bitnome poboljšati kako konverzaciju, tako i razumijevanje ‘Legalese’.”
Sandra Panjković, Odvjetnica (pravni engleski)

“Višegodišnji sam polaznik Legis škole stranih jezika. Pohađala sam različite tečajeve priprema za BEC Higher i Poslovni engleski s vještinama. Teme koje se obrađuju na nastavi Poslovnog jezika su iz “stvarnog” poslovnog svijeta, te se na taj način usvaja složeni poslovni vokabular (fraze i izrazi koji se koriste u stvarnom poslovnom svijetu).
U nastavi se obrađuju-vježbaju realne situacije poput razgovora na telefon, pisanje poslovnih mailova i sl. Naglasak je usvajanje vokabulara i konverzaciju, a gramatika se “ponavlja i tumači” kada Teacher primijeti pogrešno korištenje gramatike 
Teacher Tatjana potiče svakog polaznika grupe da se intenzivno uključi i aktivno sudjeluje u nastavi što podrazumijeva pisanje domaće zadaće ili pripreme prezentacija i sl.
Znanje i razumijevanje poslovnih pojmova profesorice Tatjane je na izuzetno visokoj razini.
Svakako preporučujem Poslovni engleski svima koji žele razgovarati na engleskom o poslovnim temama, širiti poslovni vokabular i učvrstiti znanje o gramatici kroz konkretnu primjenu.”

Katarina Kukuljan, Manager in IT Software development department (poslovni engleski)

“Preporuka Legis škole engleskog jezika

U periodu od 01.10.2011. do 01.06.2012. pohađao sam engleski jezik za odrasle, Cutting Edge intermediate, a od 01.10.2012. do 01.05.2013. BEC Vantage (Priprema za Cambridge certifikat).

Na tečaj sam se odlučio na nagovor bliske osobe koja je isto tako pohađala nastavu u Legis-u i imala je samo riječi pohvale. Već na samim testiranjima prije nastave pokazalo se da su i moja očekivanja ispunjena pa čak i nadmašena.

Kako je nastava koncipirana na rad u malim grupama atmosfera je ugodna i opuštena, a to je ono što dodatno učenike potiče da učine korak više. Najvažnije od svega prof. Tatjana Lekić uvijek je raspoložena svojim učenicima prenese znanje na nove i zanimljive načine i to sa jednom lakoćom i dozom ležernosti što je polaznicima tečaja dodatan poticaj za usvajanje znanja.

Gradivo i vještine usvojene na tečaju unaprijedili su moje znanje engleskog jezika kako u pismenom tako i usmenom dijelu i pomažu mi u svakodnevnom poslu sa strankama.

Toplo preporučam školu engleskog jezika Legis svakom tko želi naučiti, obnoviti ili unaprijediti znanje u poticajnoj, ali i opuštenoj atmosferi.”
Zvonimir Bićanić, Vipnet (poslovni engleski)

“Poslovni engleski s vještinama u Legis-u izvrstan je odabir za sve koji žele pojačati svoje znanje engleskog jezika, posebice radi učinkovitije komunikacije na poslu. Na ovom tečaju dobila sam i puno više no što sam se nadala, a moj je engleski višestruko napredovao. Od Tatjane uvijek dobivam svježu dozu poticaja za daljnji napredak u znanju engleskog jezika, ali isto tako i za razvoj različitih vještina za bolje snalaženja u poslovnom okruženju. ”
Dubravka Stražić, mag. chem (poslovni engleski)

Prijava na tečaj

Sadržaj tečaja

 • Uvod u pravnu struku
 • Pravo društava
 • Trgovačko pravo
 • Ugovorno pravo
 • Odštetno pravo
 • prijenos i ustupanje prava
 • Zemljišnoknjižno pravo
 • Sudski postupak
 • Intelektualno vlasništvo
 • Pravo tržišno natjecanja
 • Upravljanje rizicima i nesolventnost
 • Spajanje i preuzimanje društava
 • Kokrespondencija s klijentima
 • Europsko pravo
 • Arbitraža
 • Vrijednosni papiri

Termini

Rujan
 • od
Siječanj
 • do

+ radionica na otvorenom. Termini su podložni dogovoru.
Kontaktirajte nas na info@engleski.hr ili 091 2046 253